A testmozgás támogatása

A testmozgás támogatása

A fizikai gyakorlatok, ha megfelelően beállítják és megfelelően hajtják végre, jelentős változást okozhatnak nemcsak a fizikai állapotban, hanem az általános edzettségben és megjelenésben is. Ez különösen fontos azoknál a testépítőknél, akik fizikai erőnlétük két aspektusán dolgoznak a gyakorlatok során. Dolgoznak a misén és a szoboron.

Tömeget kell szerezniük, hogy legyen miből faragni. Ez azonban nem lehet ilyen inert tömeg, hanem izomtömeg. Így, ebbe az irányba haladva, ezen a tömegen és a szoboron is dolgozniuk kell, és erre valók a tápanyagok és az étrend-kiegészítők. Megfelelően fehérjét vagy szénhidrátot tartalmaznak, vagy tömegnövelésre szolgálnak, vagy energiát adnak a formázáshoz.

Természetesen mindent ellenőrzés alá kell venni, és egy speciális tanulmányozást kell végeznie egy táplálkozási szakértővel, aki segít beállítani és kiszámítani, hogy ne sértse meg magát, hanem csak a tömeg és a szobrászat építésén dolgozzon. A jó kombináció a siker és a saját elvárásainak való megfelelés garanciája.

Edzés partnerrel

Néha nehéz rávenni magát az edzésre, és vigyázni az alakjára és állapotára. Csak félre kell állnod, és naponta legalább fél órát aktívan eltölteni. Hogyan motiváld magad a cselekvésre? Ennek nagyszerű módja, ha egy partnerrel edz. Együtt mindig könnyebb legyőzni a saját tested vagy pszichéd ellenállását.
Az egyik gyakorlat, amit egy partnerrel végezhetünk, a magas ötös összeroppanás. A legjobb, ha legalább húsz ismétlést végez. Ezzel a gyakorlattal természetesen edzzük a hasizmokat, de jól szórakozunk a partnerrel való esetleges interakción is.

A következő gyakorlat a dinamikus ugrások. Ennek módja nagyon egyszerű. A partner fél guggolást hajt végre, a partner pedig az egyik lábát a partner combjára helyezi – dinamikus és gyors felugrásokat hajt végre, lábat cserél.

A következő gyakorlat a push-up plus. A partner a földszinten van, és dupla súllyal kell felemelnie az egész testet. Elég nehéz, de kivitelezhető. Megkönnyítheti a dolgát, ha a gyakorlatok túl nehéznek bizonyulnak.

Edzés közben elengedhetetlen a test hidratálása

Köztudott, hogy a rendszeres testmozgás nemcsak szép testet biztosít, hanem immunrendszerünkre is pozitív hatással van. Edzéssel növeljük izmaink erejét, aminek köszönhetően a mindennapi, egyszerű tevékenységek könnyebben hozzánk jönnek, és kevésbé fáradunk el velük.

Ha azonban rendszeresen sportolunk, emlékeznünk kell arra, hogy biztosítsuk szervezetünknek azt, amire szüksége van a fejlődéshez, és nem gyengül. Az egyik legfontosabb dolog a szervezet hidratáltsága. Átlagosan egy felnőttnek körülbelül 2 liter vizet kell inni naponta. Edzéskor ez a mennyiség növekszik, mert a fizikai terhelés során izzadás révén nagyobb mértékben veszítünk vizet.

Hiányainak pótlására érdemes ásványvizet választani – ez nem csak hidratálja szervezetünket, hanem pótolja a szervezetünk nedvességével együtt elvesztett magnézium-, nátrium- vagy káliumszükségletet is. Vizet igyunk viszonylag rendszeres időközönként a nap folyamán – ha egyszerre többet iszunk, az kevésbé lesz hatékony. Egy-egy gyakorlat között egy kulacsért is nyúlhatunk, akkor nem fogyunk ki az energiánkból egy hosszabb edzésre!