3 napos súlyzós edzés

3 napos súlyzós edzés

Amikor már régen megváltoztattuk életünket az egészséges táplálkozás és a megfelelően megválasztott edzés alapelveihez igazodó, szükségleteinkhez szorosan kapcsolódó életmódra, akkor egyre többet kell változtatnunk, módosítanunk kell gyakorlataink formáit, mert törődünk az erőnléttel. és kondíciót, ami rendkívül szükséges a mindennapi életben, de egy csomó előnnyel is jár, például endorfinok formájában, amelyek jótékony hatással vannak közérzetünkre.

Ezután ragaszkodunk a kész edzéstervekhoz, amelyeket alkalmanként felhasználhatunk, hogy elérjük a kívánt hatást. Az egyik a háromnapos tömegedzés, ami nagy erőfeszítést igényel tőlünk, de az edzésre szánt rövid időnek köszönhetően igazán jó eredményeket tud adni. Ez az edzés szigorúan a lábgyakorlatokra fókuszál, kombinálva testünk egy másik kisebb részének edzésével. Fontos megjegyezni azt is, hogy a tömegnövelést célzó edzések szigorúan kombinálják a megfelelő étrendet.

Étkezés edzés előtt – mit együnk?

Sokan, akik csak most kezdik kalandjukat a mozgással, nem veszik észre, milyen fontos a kiegyensúlyozott étrend. Azonban nem csak az a fontos, hogy mit eszünk, hanem az is, hogy mikor készítjük el az ételt. Megfelelően meg kell választanunk az étkezések időpontját, hogy a legtöbbet hozzuk ki a benne lévő tápanyagokból.

Az edzés előtti étkezés nagyon fontos része egy jól megírt tervnek. Sok szénhidrátot kell tartalmazniuk, amelyek erőt adnak nekünk edzés közben és közvetlenül utána, amikor szervezetünk újjáépül. Kenyér, gyümölcs, gabonafélék és hasonló termékek jó választás lehet. Szintén szükséges a fehérje biztosítása.

Megtalálható a tojásban, halban, tejben, joghurtban és sovány húsban. Az edzés előtti étkezések azonban nem lehetnek túl nagyok. Amúgy egyik étkezés sem terhelheti túlságosan a gyomrunkat. Napi 5-6 étkezésre osszuk fel szükségleteinket. Ezeknek az edzés intenzitásától függően is változniuk kell.

Edzés utáni étkezés

A megfelelő táplálkozás fontos elem az edzés során. Lehetővé teszi gyorsabb és célzott hatások elérését. A legfontosabb azonban az edzés utáni étkezés. A testmozgás során fontos folyamatok indulnak be, amelyeket megfelelő étkezéssel érdemes hasznosítani.

Fontos az energiaellátás, ahol az egyszerű szénhidrátok jelentik a legjobb forrást. A legnagyobb mennyiség a gyümölcsben, kenyérben, mézben található. Természetesen napközben nem ajánlott diétával fogyasztani, de intenzív edzés után pozitívan hatnak a szervezetre.

Az ilyen elkészített ételt edzés után 30-40 perccel kell elfogyasztani. Körülbelül egy óra elteltével azonban teljes értékű, több fehérjét is tartalmazó ételt fogyaszthat. A fehérje nagy hatással van az izomrostok gyors regenerációjára, és új sejteket is hoz létre. Edzés után nem szabad azonnal étkezni, mert az emésztőrendszernek időre van szüksége a regenerációhoz a megfelelő működéshez. A BCAA edzés után azonnal bevehető.