Szobrászképzési terv

Szobrászképzési terv

Minden alakformálásra készülő testépítőnek és amatőrnek meg kell tanulnia néhány olyan szabályt az útja elején, amelyek megkönnyítik a dolgát. Az első természetesen az étrendre vonatkozik, amelyet egyénileg kell kiválasztani, testünk igényeinek és tulajdonságainak megfelelően.

A megfelelő mennyiségű egészséges termékek hozzájárulnak az izomtömeg felépítéséhez, amelyet ezután megfelelően kell kialakítani. A szobrászat képzési terve is olyan tényező, amelyet már a munkánk elején érdemes elkészíteni. Ez azt jelenti, hogy cselekedeteink hatékonyabbak lesznek, elégedettségünk pedig már a kezdetektől nagyobb lesz.

A szobrászat edzésterve elsősorban olyan erőgyakorlatokon alapul, amelyek az izomszövet kívánt irányú modellezését idézik elő. Természetesen ez a súlyzós edzésről szól. így a súlyzók, atlaszok vagy súlyzók szükségesnek bizonyulnak. Edzéseinket érdemes megpróbálni kiegészíteni fekvőtámaszokkal és húzódzkodásokkal, amit a munkahelyi szünetben, vagy akár otthon is végezhetünk.

Szobrászképzés

Minden lelkes testépítő tudja, hogy [a legjobb eredmény elérésének alapja az optimális étrend és edzésterv alkalmazása. Ez mindenkinél eltérő lehet, az egyéni célok és hajlamok miatt. A szobrászképzés az egyik leggyakoribb. neki köszönhetjük, hogy tökéletes alakot és látható izmokat élvezhetünk. A szobrászat képzése elsősorban az erősítő gyakorlatokra épül, vagyis olyanokra, amelyek sok megterhelést igényelnek az izmainktól. Ezért szükség lesz súlyzókra, súlyzókra vagy akár atlaszra.

A fekvőtámaszok vagy felhúzások végrehajtása is javasolt. nagy számú ismétlés, azaz sorozat is szükséges. Nekik köszönhetjük, hogy objektív képet alkotunk a helyzetről, és korlátozzuk a sérülés lehetőségét. Bemelegítés is szükséges. Ne felejtsük el, hogy a szobrászat képzése elkötelezettséget, türelmet és rendszeres testmozgást igényel. Csak így remélhetjük, hogy az elért eredmények láthatóak lesznek, és végül elégedettséget okoznak. Ne várja el, hogy a siker könnyen vagy gyorsan megérkezzen.

Mindenkinek, aki megpróbálja építeni az alakját, tudnia kell, hogy az eredmény a kemény munkánkon múlik. Természetesen itt az edzésről van szó, ami az egészséges táplálkozás mellett a legfontosabb szempont. Egyéni étrendet állíthatunk össze dietetikussal, vagy megismerkedhetünk a BMR-rel. A napi kalóriaszükségletet, az úgynevezett BMR-t, könnyen meghatározhatja saját maga. Itt fontosak az olyan információk, mint a nem, az életkor, a súly és a magasság. Figyelembe kell vennünk életmódunkat és az elérni kívánt célokat is.

A BMR önálló meghatározásához meg kell ismerkednünk az egyes élelmiszerek kalóriatartalmával is. Érdemes egy táblázatot készíteni, melybe beírjuk, hogy a zsírok 9 kcal/gramm, a szénhidrátok és a fehérjék 4 kcal/gramm, az alkohol 7 kcal/gramm. Hogy mennyire könnyű felismerni a témát, az első pillantásra látható. A BMR-rel kombinálva gondoskodhatunk saját étkezési szokásainkról és saját szükségleteinkhez, hajlamainkhoz igazíthatjuk azokat. Aki nem akar semmi bonyolultat, annak itt tökéletesen működik!

Rendszeres edzés

A rendszeres edzés a siker kulcsa azoknak, akik optimálisan szeretnének ápolni saját testüket. Szem előtt kell tartani, hogy esetünkben nem minden gyakorlat lesz megfelelő. Tehát el kell döntened, hogy melyik testrészedet szeretnéd először gyakorolni.

Néhányan a mellkast szeretnék fejleszteni, mások pedig a lábakra összpontosítanak. Minden a súlyunktól, magasságunktól, de az elkötelezettségünktől és a képességeinktől is függ. Az edzés csodákat tesz, és tapasztalt edzők felügyelete alatt végzett edzőteremben minden bizonnyal meghozza a várt eredményeket. A legfontosabb dolog az, hogy ne becsüld túl a képességeidet, mert az negatív lehet.

Érdemes testsúlyunkhoz igazítani a súlyt, hogy ne terheljük túl az izmokat, és ne tegyük ki magunkat komoly sérüléseknek. Az edzést át kell gondolni, és megfelelő időközönként kell végrehajtani, hogy véletlenül ne edzzünk túl. Emlékeztetni kell arra is, hogy különféle gyakorlatokat végezzen a fájdalom megelőzésére, amelyek minden bizonnyal sok ember számára hasznosak lesznek.