Hogyan lehet pihenni az egészséges életmód mellett

Hogyan lehet pihenni az egészséges életmód mellett

Természetesen mindenki azt mondja, hogy az egészséges életmódhoz aktív kikapcsolódás társul. Ez kétségtelenül igaz. Főleg, ha olyan munkánk van, ahol sokáig ülünk vagy állunk. Ekkor oda kell figyelnünk lábaink állapotára – a kapillárisok szétrepedése és a visszér csak néhány az ilyen életmóddal járó kockázatok közül.

A második elem, amely szenved egy ilyen életmód mellett, a gerinc. És mint tudjuk – nélküle lehetetlen normálisan működni, ezért érdemes vigyázni rá, amíg nem késő. Ezért jó aktívan pihenni.

A mozgás serkenti az agyat, felgyorsítja a szívet, ennek köszönhetően gyorsabban kering, szervezetünk pedig állandó oxigénellátásban és egyéb értékekkel rendelkezik. Ne feledkezzünk meg a folyadékpótlásról sem – a napi két liter víz elengedhetetlen. Egy 15 percnél nem hosszabb délutáni alvás sem árt.

Milyen kozmetikumokat használjunk, ha egészséges életmódot folytatunk?

A legjobb, ha van időnk és kozmetikumunk, amit magunk is elkészíthetünk otthon. Ne feledje, hogy az ilyen típusú készítményeknek nagyon rövid a lejárati ideje, de sokkal egészségesebbek. Minden bozót készíthető gyümölcsmagból vagy őrölt kávéból. Az olívaolaj kiváló alternatívája az olívaolajnak vagy a testvajnak.

A gyógyszertárakban is kapható olajok testre és hajra egyaránt kiválóak. Például a népszerű ricinusolaj kiválóan alkalmas a szempillák növekedésére és sűrítésére. A méz tökéletes szájfénynek, és a sebeket is megnyugtatja. A tojásos hajmaszkok annyira népszerűek, hogy nem is kell többet írni róluk. Az otthoni gyógyfürdők listája nagyon hosszú.

Ha azonban nincs időnk legalább néhányat elkészíteni, emlékezzünk a megvásárolt termékek összetételére. Fontos, hogy a hozzávalók listája minél rövidebb legyen, a legfontosabbak pedig az elején legyenek, mert tartalom szerint kerülnek oda. Az, amelyik az első a listán, valószínűleg a legtöbb az egész termékben.

Termékek, amelyekre egészségesnek kell lennünk

Az egészséges életmódot folytatva gyakran az étrendre, a sportra vagy más szempontokra koncentrálunk, és megfeledkezünk sok olyan termékről, amely növeli a kényelemérzetünket. Legtöbbször megfeledkezünk arról, ami a legközelebb áll hozzánk – a ruhákról. Ez óriási hiba, hiszen amit magunkra öltünk, az jelentős hatással van közérzetünkre és egészségünkre.

Nem a divatról vagy a színekről van szó. A lényeg, hogy olyan ruhákba fektessenek be, amelyek anyaga természetes eredetű. A legnépszerűbbek a pamut és a len. Használatuk számos előnnyel jár. Ezek „lélegző” szövetek, vagyis olyanok, amelyek átengedik a levegőt.

Ennek köszönhetően bőrünk nem izzad túlzottan és szabadon működünk. A ruha olyan dolog, ami közel áll hozzánk, de nem ez az egyetlen, mert az ágynemű a második. Az alvás legegészségesebb módja meztelenül aludni. Ha ezt nem is tartjuk be, ügyeljünk arra, hogy mind az ágynemű, mind a pizsama természetes anyagokból készüljön.