Az egészséges életmód divatfejlesztésének korszakában sok embernek fogalma sincs, miről is van szó valójában. Magazinokban és weboldalakon található cikkek olvasásakor sok egymásnak ellentmondó információval találkozunk. Az egészséges életmód nem más, mint a fizikai aktivitás és a racionális, kiegyensúlyozott táplálkozás kombinációja.
Sokan meditációval és jóga jellegű gyakorlatokkal is igyekeznek harmóniát, rendet hozni az életükbe. Az egészséges életmódhoz a természeti környezet gondozása, az ökológia és a hulladék szegregáció is társul. A világbarát attitűd nemcsak a közérzetünket javítja, hanem mindenekelőtt teljesen másképp érzékeljük a minket körülvevő világot.
Számunkra az a jó tulajdonság, amit a természetből meríthetünk. Az egészséges életmódot nem csak a családjukat gondozó édesanyák hirdetik. Egyre nagyobb az érdeklődés e tárgy iránt a hallgatók körében, akik számára nagyon fontos az étkezés minősége.
A zöldségek egészséges tulajdonságai
A zöldségek mindannyiunk csapása volt, különösen gyerekkorunkban. Szüleink minden étkezés közben megpróbáltak rávenni minket, hogy legalább egy darab egészséges zöldséget együnk, azzal érvelve, hogy nem fogunk megnőni. Ahogy felnövünk, kezdjük észrevenni a zöldségevés pozitív oldalait.
Számunkra a legfontosabbak legyenek az ásványi anyagok és vitaminok, amelyekkel táplálékkal látjuk el szervezetünket. A zöldségekben nagyon sok van belőlük, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nincs szükség étrend-kiegészítő tablettára. A természetes összetevők elegendőek ahhoz, hogy szervezetünk jól érezze magát.
A főzelék is remek ötlet az őszi étkezéshez, melengető, energikus és laktató leves formájában. A látszattal ellentétben a levesevés lehetővé teszi szervezetünk megfelelő hőmérsékletének fenntartását a hideg évszakban. Ezen kívül vitaminokkal, ásványi anyagokkal és tápanyagokkal, és egyben kiváló ízvilággal is tudunk gondoskodni.
Melegítő, egészséges zöldségleves
Az őszi-téli időszak olyan időszak, amikor különösen vigyáznunk kell egészségünkre. A meleg ruha, a forró tea és a sok méz valamilyen módon segíti az immunrendszerünk erősítését, de sok más szempontra is oda kell figyelnünk.
Az is remek ötlet, hogy hetente legalább egyszer-kétszer belülről is enni meleg, melegítő leveseket. Egy ekkora hőmennyiség minden bizonnyal megvéd minket a megfázástól, és számos ízminőséget is biztosít. Az egyik legnépszerűbb ilyen típusú leves a paradicsomkrém. Az elkészítéséhez csak friss paradicsomra, sárgarépára, petrezselyemre, zellerre, gyömbérre és friss bazsalikomra van szüksége, valamint kedvenc fűszereire.
Forraljuk fel a vizet és forraljuk fel. Ezután dobja bele az összes zöldséget, kivéve a paradicsomot a fűszerekkel, és várja meg, amíg jól megfő – puhának kell lennie. Vékonyan szeleteljük fel a paradicsomot, és öntsük fel forrásban lévő vízzel, hogy eltávolítsuk a héját. Tedd az edénybe, és keverd össze az egészet.