Ashwagandha és a sportok gyakorlása

Ashwagandha és a sportok gyakorlása

Az ashwagandhát, különösen az utóbbi időben, egyre gyakrabban használják nemcsak a fizikailag aktív emberek, hanem olyan helyzetekben is, amikor stresszel kell megküzdeniük, stb. Valójában az ashwagandha az indiai ginzeng, vagyis a köszöntő letargia, amely az egyik csoportba sorolható. adaptogén. Ez egy olyan anyag, amely természetesen növeli az emberi szervezet általános teljesítményét, ellenálló képességét és állóképességét. Mindez oda vezetett, hogy étrend-kiegészítők formájában is jelen van, amelyek legtöbbször kapszula vagy tabletta formájában találhatók meg.

Hogyan hat az ashwagandha az emberi szervezetre?

Bár maga az ashwagandha ősidők óta ismert, csak mostanában mondható el világszerte növekvő népszerűségéről. Számos tanulmány tárgya volt, amelyek többek között megerősítették pozitív hatását stresszt érezni. Ráadásul az ashwagandha fiatalító és neuroprotektív tulajdonságokkal rendelkezik, és széleskörű alkalmazása vezetett népszerűségének növekedéséhez.

Az ashwagandha rendszeres használata nagymértékben javíthatja a szervezet általános működését. Mindez annak köszönhető, hogy antidiabetikus, rákellenes, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, stb.. Sőt, az ashwagandha javítja az immunrendszer és a keringési és légzőrendszer általános hatékonyságát is.

Az ashwagandha használata az egész emberi szervezetre pozitívan hat, ezért érdemes étrend-kiegészítőként tekinteni rá, ha egy adott helyzetben valamilyen szabálytalanság adódik. Érdemes azonban bizonyított forrásból származó termékeket választani, hogy elkerüljük extrém esetben a nem megfelelő termék használatából adódó mérgezést is. Az SFD áruház az ashwagandha termékek széles választékát kínálja, amelyeket az értékesítés előtt megfelelően teszteltek.

Az ashwagandha használata a sportban – mit érdemes tudni róla?

A fizikailag aktív emberek esetében az ashwagandát is széles körben használják. Először is elmondható, hogy erősíti az edzés összhatását. Megfigyelték, hogy pozitív hatással van mind az izomtömeg építésére, mind a zsírégetésre.

Érdekes módon az ashwagandha megemeli a tesztoszteronszintet is, ami elősegíti az izomtömeg építését. Érdekes módon az indiai ginzengnek olyan tulajdonságai is vannak, amelyek támogatják az edzés utáni regenerációt. Mindezek miatt ashwagandhát érdemes megfontolni. étrend-kiegészítőként, különösen fizikai aktivitás esetén.

Feltételezik, hogy az ashwagandha pozitív hatását az emberi szervezet által elért eredményekre többek között abból, hogy csökkenti a stresszhormonnak nevezett kortizol szintet, és nagy hatással van az emberi anyagcserére. Megakadályozhatja az izomtömeg megfelelő fejlődését is.

Ha megfelelő erősítést keresünk saját szervezetünk általános működésének javítására, akkor nem csak az ashwagandhát érdemes figyelembe venni, hanem más tápanyagokat és étrend-kiegészítőket is, azokat az adott helyzethez igazítva. Az SFD áruházban különféle tápanyagok és kiegészítők széles választéka található, amelyek segítenek elérni a legmagasabb formát.