Miből készülnek a fehérjeszeletek?

Miből készülnek a fehérjeszeletek?

A fehérjeszeletek egyre népszerűbbek, de sok mítosz született körülöttük, és magukat a fehérjeszeleteket is gyakran visszaélik. Mindezt azért, mert az édességek egyfajta alternatívájává váltak, hiszen az emberek jelentős része egyszerűen egészséges nassolnivalóként kezeli őket. Bár valójában egészségesek, nem szabad túl gyakran enni őket, különösen azoknak, akik nem fizikailag aktívak. Ráadásul nem teljes értékű étkezésként kell őket kezelni, hanem étrend-kiegészítőként, amely lehetővé teszi a szervezet fokozott szükségletét bizonyos tápanyagok iránt.

Milyen tápanyagokat találhat a fehérjeszeletekben?

A fehérjeszelet neve egyértelműen jelzi, hogy ez a fajta termék főként fehérjéből áll. Érdekes módon azt feltételezik, hogy a fehérjeszelet teljes tömegében 26-47% fehérjét kell tartalmaznia. Ez kétségtelenül befolyásolja azt a tényt, hogy az ilyen típusú termékek nagyon laktatóak lehetnek.

A következő legtöbb összetevő a szénhidrát, amelynek értékének 25/35% körül kell ingadoznia, feltételezve, hogy mennyiségük nem haladhatja meg a 20 g-ot a teljes termékre vonatkoztatva. Egy másik összetevő a zsírok, amelyek a fehérjeszelet teljes tömegének akár 20%-át is kiadhatják. A termékektől függően más értékes tápanyagokkal egészítik ki, mint pl.

  • Rost,
  • vitaminok (B, C, E, PP),
  • pantoténsav,
  • Magnézium,
  • Aminosavak (BCAA).

Ezek csak példák a kiváló minőségű fehérjeszeletek összetevőiben található anyagokra. Mielőtt döntene az ilyen típusú termék mellett, érdemes odafigyelni annak összetételére, mert gyakran a néven és a csomagoláson kívül a proteinszeletek nem különböznek a hagyományos, sok cukrot tartalmazó szeletektől.

Éppen ezért érdemes bevált forrásból származó fehérjeszeleteket vásárolni. Az SFD áruház széles választékot kínál olyan szeletekből, amelyek megfelelő összetevőkkel rendelkeznek és értékes tápanyagokkal szolgálhatnak, még a legigényesebb diétákhoz is.

Milyen helyzetekben érdemes fehérjeszeleteket használni?

A fehérjeszeleteket tápláló összetételük miatt főként a sportolók használják, például hogy nagyobb mennyiségű tápanyagot biztosítsanak a szervezetnek a teljes testtömeg felépítéséhez stb. Mivel azonban a fehérjeszelet még mindig csak nassolnivaló, nem tekinthető az étkezések egyikének.

Igaz, hogy a legjobb fehérjeszeletek összetétele lehetővé teszi például az ebéd helyettesítését, ez ne legyen rendszeres étkezés a napi étrendben. Egy órával edzés előtt azonban nyúlhatsz például egy fehérjeszelethez, mert így többek között a megfelelő adaggal is el van látva a szervezet. fehérjéket és megfelelően táplálja az izomszövetet, felkészítve azt az edzésre és megelőzve például a sejtkárosodást.

A fehérjeszeletek azonban nem elegendőek sokféle tápanyag hatékony kiegészítéséhez. Emiatt érdemes mindenféle legértékesebb anyagot beiktatni az étrendbe, és szükség esetén kiegészíteni. Az SFD áruház a legkiválóbb minőségű tápanyagok és étrend-kiegészítők széles választékát kínálja, amelyek segítenek elérni a legnehezebb edzési célokat is.