Használhatja a mogyoróvajat csökkentő étrendben?

Használhatja a mogyoróvajat csökkentő étrendben?

Sokféle vélemény született a súlycsökkentésről, valamint magáról a mogyoróvajról, amelyek nem feltétlenül igazak. A csökkentő diéta nem jelent böjtöt, és a mogyoróvaj még sportolóknál is előfordulhat a táplálkozási ciklusokban. Minden csak az adott helyzettől, a termék összetételétől, az edzési céltól, a szervezet különböző tápanyagainak szintjétől, valamint a szervezet bizonyos anyagok iránti igényétől függ. Emiatt érdemes alaposabban megvizsgálni, mi is az a redukciós diéta, és miért nem zárja ki a mogyoróvaj fogyasztását.

A redukciós diéta és a mogyoróvaj sajátossága

A csökkentő diéta alapvetően a szervezetbe juttatott kalória mennyiségének csökkentését jelenti. Ezek mennyisége helyzettől függően általában körülbelül 500-1000 kcal-val csökken. Az ilyen diétát azonban mindig dietetikussal kell konzultálni, aki figyelembe veszi az adott helyzet minden szempontját, megelőzi a szervezet hiányosságait stb.

Ellenkező esetben erősítő gyakorlatokkal kombinálva a szervezet a kimerültség határára kerülhet, ami nagyon súlyos egészségügyi következményekkel járhat. A redukciós diéta kapcsán nagyon fontos, hogy egyetlen tápanyagot se zárjanak ki, csak azok mennyiségét korlátozzák. Ez az, ami a legjobban megmagyarázza, hogy a mogyoróvajat a lehető legtöbbször fel lehet használni a redukciós diéta során.

Nagyon fontos azonban, hogy milyen összetételű a mogyoróvaj, hogy ne lássa el a szervezetet felesleges – üres kalóriákkal. Az SFD áruház kínálatában többek között széles választék található A test számára értékes összetételű, az étrendben ügyesen elhelyezett mogyoróvaj segíthet edzési céljának elérésében.

Miért egészséges a mogyoróvaj?

A megfelelő mogyoróvaj értékes tápanyagokkal látja el a szervezetet, amelyeknek minden étrendben a megfelelő szinten kell lenniük. Sőt, a legjobb mogyoróvaj csak olyan dióból készül, amelyet pörkölt és finomra őrölnek, amíg el nem érik a megfelelő állagot.

Ennek az eljárásnak köszönhető, hogy a mogyoróvajnak megvan a sűrűsége, és nem a nagy mennyiségű cukor hozzáadásának stb. A következőket tartalmazza majd:

  • Fehérje,
  • Rost,
  • Folsav,
  • Magnézium,
  • Kalcium,
  • Vas,
  • Kálium,
  • Nátrium,
  • B vitaminok,
  • E vitamin.

Ez csak néhány tápanyag, amely gyakran megtalálható a kiváló minőségű mogyoróvajban. Mindez azt mutatja, hogy a mogyoróvajnak jó tápértéke lehet, és akár csökkentő diétában is használható.

Bármely bemutatott tápanyag hiánya esetén azonban jobb, ha egy jobban adaptált termékhez nyúlunk, hogy kiegyenlítsük a szervezet szintjét. Az SFD áruház étrend-kiegészítők és tápanyagok széles választékát kínálja, amelyek segítenek a hiánypótlásban és az összes tápanyag megfelelő szinten tartásában, még a legigényesebb diéta esetén is.