Érdemes-e a kreatint kiegészítő formájában használni?

Érdemes-e a kreatint kiegészítő formájában használni?

Úgy tartják, hogy a fehérje-kiegészítők mellett a kreatin a legnépszerűbb tápanyag, ami többek között annak köszönhető, hogy az a tény, hogy alaposan tudományosan tesztelték, és valószínűleg a legjobb az ilyen termékek között. Az emberi szervezetben természetesen előfordul, de kis mennyiségben, és többek között használják izomfehérje megkötésére, stb. A kreatin pozitív hatással van az izomszövet növekedésére, ezért ajánlott azoknak, akik a lehető leggyorsabban szeretnének megfelelő izomtömeget felépíteni. Sokat beszélnek arról, hogy a kreatin mennyi jót tud tenni az emberi szervezetben, de miért érdemes egyáltalán étrend-kiegészítő formájában használni?

A kreatin természetesen megtalálható az élelmiszerekben?

Itt azonnal válaszolhat – a kreatin jelen van az élelmiszerekben. Ennek mennyisége és az előforduló termékek azonban lehetetlenné teszik nagy mennyiségben a szervezetbe juttatását (főleg sportolók esetében). Érdemes odafigyelni néhány népszerű termékre és a bennük lévő kreatin mennyiségére, hogy egyértelműen jelezze, hogy ez problémás lehet:

  • ~ 1 kg. marhahús ~ 5 g kreatin;
  • ~ 1 kg. sertéshús ~ 5 g kreatin;
  • ~ 1 kg. lazac ~ 5 g kreatin;
  • ~2,5 kg. lepényhal ~ 5 g kreatin;
  • ~ 50 liter tej ~ 5 g Kreatin.

A különböző típusú gyümölcsökben és zöldségekben azonban a kreatin még kisebb mennyiségben (nyomokban) van jelen. Érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb ember számára körülbelül napi 5 g kreatin az ajánlott adag. Viszont 1 kg körül eszik meg minden nap. a hús egyenesen lehetetlennek bizonyulhat. Főleg a vegánok és vegetáriánusok esetében, mert a kreatin még kisebb mennyiségben van jelen a tejtermékekben.

Mindez azt jelenti, hogy a kreatint nagyon gyakran használják kiegészítő formájában, mert így egyszerű módon kielégítheti a napi kreatinszükségletet. Először is biztos lehetsz benne, hogy a szervezeted nem fog kifogyni belőle. Ez azonban csak megfelelő minőségű tápanyagokkal lehetséges. Az SFD áruház gazdag kínálatában többféle változatban is megtalálhatóak a kreatinok, melyeknek köszönhetően mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket és a legigényesebb edzési célokat is képes lesz elérni.

Milyen tápanyagok támogatják a kreatin hatását?

Az emberi szervezetben számos összetett folyamat játszódik le, és mint a természetben mindenhol, itt is különböző anyagok és kémiai vegyületek lépnek reakcióba. Hasonló a helyzet a kreatin esetében is, melynek izomtömeg-növekedésre gyakorolt ​​pozitív hatása specifikus tápanyagok segítségével fokozható.

Sok tápanyag és étrend-kiegészítő egyidejű használatának köszönhetően gyakran egyszerűen maximalizálható az edzések hatása. A kreatin hatékonyságának növelése érdekében érdemes megfelelően megnövelt adagokkal ellátni a szervezetet például szénhidráttal, BCAA-val, alfa-liponsavval, argininnel vagy magával a vízzel.

Míg víz minden boltban beszerezhető, addig a kreatin működését támogató egyéb tápanyagok szükségletei miatt érdemes a szaküzletek kínálatát böngészni. Az SFD kínálata mindenféle tápanyagot és a legmagasabb minőségű étrend-kiegészítőt tartalmaz, beleértve azokat is, amelyek maximalizálják a kreatin hatékonyságát. Érdemes megjegyezni, hogy csak a bizonyított forrásból származó tápanyagok garantálják a megfelelő működést és egyszerűen biztonságosak.