Érdemes télen a szabadban tornázni!

Érdemes télen a szabadban tornázni!

Hiába van hideg, nem tudod abbahagyni az edzést! Természetesen vehetsz egy kis fehérjét, és elmehetsz az edzőterembe benti edzésre, de az unalmas lehet és gyorsan. Az évszaktól függetlenül a szabadban végzett edzés remek motiváció.

A szabadban végzett gyakorlatok egyszerűen jó közérzetet okoznak: friss levegőt szívunk, élvezzük a napot, oldjuk a feszültséget és a depressziót. Nyáron a pára és a meleg kimerültséget okozhat, de a hideg felüdít. A szabadban végzett gyakorlatoknak azonban megvannak a maga sajátos kihívásai. Nem veheted fel a tornacipődet és indulhatsz útnak. Mindenre fel kell készülni, ami a maga módján téli testmozgással jár.

Itt van Például, tervezze meg az utat. A szabadtéri tevékenységekkel kapcsolatos egyik fő kockázat az, hogy ügyeljen arra, hogy ne csússzon el. A sérülések elkerülése érdekében állandóan stabil és biztonságos lábtartással kell rendelkeznie, különösen, ha kora reggel vagy munka után, amikor már sötétedik, edz.

Az oxigénellátás, a testmozgás és az emésztőrendszer

Az egészséges emésztőrendszer kulcsfontosságú az egészséges test fenntartásához. Idővel emésztési törmelékek és hulladékok halmozódhatnak fel az emésztőrendszerben és a vastagbélben. Ez káros baktériumok, úgynevezett anaerob baktériumok növekedéséhez vezethet. A baktériumoknak bizonyos feltételekre van szükségük ahhoz, hogy nem biztonságos vagy problémás szinten fejlődjenek.

Ha megfelelően oxigénnel látjuk el szervezetünket, egyidejűleg képesek leszünk megszüntetni azokat a feltételeket, amelyekre ezeknek a káros baktériumoknak a fejlődéséhez szükségük van. A teljes emésztőrendszer az emésztőrendszerből áll – üreges szervekből áll, amelyek egy hosszú csövet alkotnak, amely a szájban kezdődik és a végbélnyílásban végződik. Más szervek egy csőhöz csatlakoznak az élelmiszerek tápanyagok formájában történő lebontására és felszívódására.

Minden nap gyakorolnunk kell, és gondoskodnunk kell az egészséges táplálkozásról, hogy ezen elemek mindegyike megfelelően működjön. A száj, a gyomor és a vékonybél nyálkahártyájának kis mirigyei vannak, amelyek olyan nedveket hoznak létre, amelyek segítik az élelmiszer megemésztését. Megfelelő oxigénellátással támogatjuk.

Légzőgyakorlatok – a sportolók javára

Sokan azt hiszik, hogy a légzési folyamat automatikus, így ezzel a folyamattal nem sokat tehetünk egészségünk javítása érdekében. Ellenkezőleg, ha megtanulunk helyesen lélegezni, természetesen több „életet” adhatunk az életünkhöz.

Az összes szükséges tápanyag közül az oxigén a legfontosabb. A légzés az a folyamat, amelynek során a szükséges mennyiségű oxigént bejuttathatjuk szervezetünk sejtjeibe, ezért erre a témára fokozottan kell koncentrálnunk. Mindannyian tudjuk, hogy van egy membrán, amely segít a légzési folyamatban. Amikor belélegzünk, ez az izom összehúzódik, és levegőt szív a tüdőbe. Amikor kilélegzünk, a rekeszizom ellazul.

Bordáinknak vissza kell térniük normál helyzetükbe, ahogy a levegő elhagyja a tüdőnket. Nem mindenki tudja azonban, hogy ezt a légzési folyamatot tudatosan tudjuk irányítani. Ez különösen igaz a sportolókra – sokat nyerhetnek, ha szabályozzák a légzésüket. Természetesen bárki szabályozhatja a légzését, és profitálhat belőle.