Érdemes kiegészítőkhöz nyúlni?

Érdemes kiegészítőkhöz nyúlni?

Mindannyian szeretnénk egészségesek, jó fizikai és szellemi állapotban maradni. A titok az egészséges táplálkozás, a fizikai aktivitás és a szervezet megfelelő működéséhez szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal való ellátása.

Az étrend-kiegészítők könnyen használható és kényelmes eszközök, amelyek lehetővé teszik számunkra az értékes vitaminok és ásványi anyagok alkalmazását. Bár szükségleteiket kiegyensúlyozott étrenddel kell fedezni, jól tudjuk, hogy a gyakorlatban ezt nehéz lehet biztosítani, különösen, ha nincs időnk személyesen elkészíteni. Fontos, hogy a szervezetet megfelelő mennyiségű ásványi anyagokkal és vitaminokkal látjuk el, hogy elkerüljük a munkájában bekövetkező zavarokat. Gyakran nem vesszük észre, milyen fontos ez a formánknak!

Az étrendet kiegészítő készítmények gyógyszertáraink tájképének szerves részévé váltak. Lenyűgöző termékkínálatból válogathatunk: cseppek, tabletták, porok és folyadékok. Sikeresen gondoskodhat az értékes alapanyagok átfogó kínálatáról, hogy ne fenyegetjen bennünket ezek hiánya.

Különféle típusú kiegészítők

A sportolók gyakran döntenek úgy, hogy különféle típusú étrend-kiegészítőket használnak. A legnépszerűbbek között megtalálhatók a tesztoszteronszintet növelő hormon-, fehérje- és energia-kiegészítők. Nézzük meg őket közelebbről.

Hormonális kiegészítők

Akkor használjuk őket, ha célunk az izomregeneráció és gyors növekedésük. Egy ilyen gyógyszer adagjának bevétele azonnali cselekvésre készteti a szervezetet. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy használatuk nagyon kockázatos lehet.

Energia kiegészítők

Ha ügyelünk arra, hogy szervezetünk ne fogyjon ki az energiából, sokkal tovább edzhetünk, és így jobb eredményeket érünk el. Azonban emlékeznünk kell arra, hogy az energia-kiegészítők a közmondásos hatást adják, de nagyon gyakran negatív hatással vannak érzelmi állapotunkra. Az érzelmi kilengés az energiát használó emberekre jellemző. Fogyás is előfordulhat, ami nem mindig az, amit szeretne. Annak érdekében, hogy ne bántsuk magunkat, a jó üzletek bevált intézkedéseire kell hagyatkoznunk.

A kiegészítés használatának előnyei

Sokan felteszik maguknak a kérdést, hogy érdemes-e étrend-kiegészítőkhöz nyúlni. Attól tartanak, hogy a bennük lévő összetevők mesterségesek, és nem egyeznek meg az ételükhöz kapott összetevőkkel. Tényleg így van?

Az emberi táplálkozásnak minden tápanyagban, vitaminban és ásványi anyagban gazdagnak kell lennie, és kellően kiegyensúlyozottnak kell lennie ahhoz, hogy a szervezetbe a kornak, nemnek, életmódnak és testállapotnak megfelelő értékekkel jusson el. Az élelmiszer-összetevők a legjobbak és általában a legjobban emészthetőek. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a napi étrend nem elegendő, ez történik műtét utáni vagy kóros állapotokban, valamint fokozott edzéssel.

Ezenkívül minden évben az általunk fogyasztott élelmiszerek feldolgozottabbak, és kevésbé jótékony összetevőket tartalmaznak. Ilyen helyzetekben jó megoldásnak tűnik az étrend-kiegészítő kapszula, csepp vagy más formájú nyúlása. A legfontosabb, hogy megfeleljünk a szervezet elvárásainak, és biztosítsuk a megfelelő működéshez szükséges alapanyagokat. Természetesen érdemes követni a kiegészítők összetételét, hogy tudjuk, mit szedünk.