Milyen szabályokat kell betartani, hogy egészséges legyen

Milyen szabályokat kell betartani, hogy egészséges legyen

Mindenki életében az egészségnek kell a legfontosabbnak lennie. A jólétet kell a következő helyre tenni. Az egyik elválaszthatatlanul összefügg a másikkal, elvégre az vagyunk, amit minden nap megeszünk. Lehetetlen hosszú távon gyorsételeket enni, ugyanakkor egészségesnek lenni és jól érezni magát.

Ahhoz, hogy testét hosszú éveken át jó állapotban tartsa, okosan kell odafigyelnie a táplálkozására. Persze nem szabad túlzásokba esni, egy időben elfogyasztott burger még nem ölt meg senkit, de kiegyensúlyozottan kell étkezni, hogy az étel minden fontos tápanyagot ellásson a szervezetben.

Emellett nagyon fontos a fizikai aktivitás. A mozgásszegény életmód azt jelenti, hogy nagyon keveset mozgunk, és így egyre fiatalabbaknál jelentkezik az ízületi degeneráció, a hátfájás. Ha biztos akar lenni abban, hogy szervezete rendben van, kérje meg kezelőorvosát, hogy végezzen alapvető megelőző vizsgálatokat.

Lehet-e egészséges a megrendelt étel?

A munkahelyi terhelés minden nap annyira leterhel, hogy nincs elég erőd délutánonként a konyhában a fazekak mellé állni, és az egész családnak kétfogásos vacsorát főzni? Mielőtt ismét a telefonod után nyúlsz, és pizzát rendelsz, vagy a legközelebbi gyorsétteremlánchoz mész egy szaftos hamburgert és egy nagy adag krumplit rendelni, gondold át, hogy valóban így gondoskodsz-e a családod táplálkozásáról?

Senki sem mondja, hogy legyél a második Marta Stewart a konyhában, és főzz finom ételeket. Ha nincs ötlete a vacsorára, nyugodtan rendelheti. Azonban válassza ki azokat az éttermeket, ahol bölcsen fog étkezni.

Magyarországon egy ideje igazi fellendülés tapasztalható az egészséges táplálkozás és a fittség terén, így számos étterem és bár jött létre, amelyek ízletes és mindenekelőtt egészséges elvitelre kínálnak ételeket. A zsírból csöpögő hús helyett ehetünk párolt zöldségeket rizzsel, vagy cukkinis-sárgarépa pogácsákat.

Miért nem követik az emberek az egészséges táplálkozást?

Manapság minden lehetséges. Főleg, ha manapság sportfigurákat, vagy egyszerűen csak testépítő testalkatú embereket léptet elő. Az átlag Kowalski mindezt elnézve profi testépítőnek, vagy csak embernek, fitneszedzőnek szeretne kinézni.

Az emberek azonban gyakran nem értik, hogy valójában sok időt fognak elpazarolni, ha az étrendjük nincs az utolsó gombig begombolva. Az emberek nem követik az egészséges táplálkozást, mert az meglehetősen kényelmetlen. Később már nem figyelnek arra, hogy valóban elrontják a szervezetüket, nem gyógyítják meg, nem regenerálódik megfelelően. Ha nagyon rosszul eszünk, folyamatosan energiacseppeket kapunk, egyszerűen belehalhatunk különféle betegségekbe, mint például a cukorbetegség vagy az érelmeszesedés.

Az emberek egyszerűen lazán, vagy pénz nélkül nem tartanak be semmilyen diétát, még az edzőterembe sem járnak, sportolnak, ami nagy terhet ró rájuk. Testünk napi energiaállapota valóban az egyik legfontosabb tényező.