Erősítő edzés otthon

Erősítő edzés otthon

Az erősítő edzés otthon is sikeresen végezhető. Idővel alapfelszerelést tudunk biztosítani magunknak a gyakorlatok változatosabbá tételéhez. Eredményesen indulhatunk azonban edzőtermi tagság nélkül, saját otthonunk kényelmében. Csak a motiváció és a kitartás számít a gyakorlatokban. Megoldás azoknak is, akiknek nincs idejük az edzőterembe, már csak az edzőterembe és visszautazás miatt is elvesztegetett időt.

További előnye ennek a képzésnek, hogy olyanok is részt vehetnek rajta, akik gyakran mennek üzleti útra, vagy olyanok, akik nem akarják feladni a képzést egy nyaralás során sem, távol otthonuktól. A hatások – megfelelő edzéstervezéssel és az igényeinknek megfelelő étrenddel – már néhány hét elteltével elérhetők.

Az edzésnek tartalmaznia kell gyakorlatokat minden testrészre: mellkas, hát, vállak, lábak, hasizom, tricepsz és bicepsz. Kezdetben elegendő a súlyzó, a többi gyakorlat pedig speciális felszerelés nélkül is megtervezhető. Ami otthon van, az elég.

Split edzés és hatásai

Az osztott edzést osztott edzésnek is nevezik. Mit jelent? Nos, ilyen típusú gyakorlatok esetén minden izomcsoporton külön dolgozunk. Azonban minden teljes edzés eredményeként az egész testet megmozgattuk. Az ilyen típusú gyakorlatok legfontosabb célja a figura megformálása gondosan felépített izomtömeg alapján.

Ez nem olyan feladat, amit mindenki meg tud oldani. Az osztott képzést leggyakrabban olyan tapasztalt emberek választják, akik már egy ideje edzenek. Erősítő edzéssel kapcsolatos. Egy ilyen kihívás nehéz annak, aki nincs hozzászokva az ilyen típusú edzésekhez szükséges erőfeszítésekhez és izomfeszítésekhez.

Általában minimum néhány hónap, vagy akár egy év általános edzés után váltanak rá. További nehézséget jelent, hogy a gyakorlatokat technikailag tökéletesíteni kell. A gondosan kiválasztott és ismételt gyakorlatoknak köszönhetően hetek és hónapok alatt érjük el a tökéletességet. A lényeg: az osztott edzés határozottan a profiknak való.

Tesztoszteron és edzés

Tesztoszteron – mindannyian hallottunk róla, és nem ok nélkül társítjuk a férfiassággal. És ha igen, az erővel és energiával társul. A tesztoszteron egy hormon, amelyet főként a férfi szervezet termel. Leginkább fehérjékhez kötődik, és számos funkcióért felelős, beleértve azokat is, amelyek a magzati időszakban a szexuális jellemzők kialakulásáért felelősek.

Emellett ő a felelős a férfi hajnövekedésért és a nemi vágyért, vagyis a legtöbb olyan tulajdonságért, amelyek közvetlenül a férfiassággal kapcsolatosak. Ezenkívül a tesztoszteron felelős a test felgyorsult növekedéséért és az izomnövekedésért. Ezért az edzés és a tesztoszteron kéz a kézben járnak.

Az edzésben részt vevő embereknél, amint azt számos tanulmány kimutatta, megemelkedett ennek a hormonnak a vérében. Azonban sok függ az edzés típusától és intenzitásától. Az egészség megőrzéséhez gondoskodnia kell arról, hogy tesztoszteronszintje ne legyen sem túl magas, sem túl alacsony. Az intenzíven edzõ emberek, különösen a profi sportolók, tisztában vannak ezzel, és szabályozzák a tesztoszteron koncentrációját a vérben.