Fehérje-kiegészítők és tömegkiegészítők

Fehérje-kiegészítők és tömegkiegészítők

Egyre többen döntenek úgy, hogy az edzőteremmel vagy bármilyen más fizikai tevékenységgel kezdik a kalandot az értékes tápanyagok megfelelő kiegészítése mellett, tápanyagokkal és kiegészítőkkel. Ez a leghelyesebb megközelítés, mert fokozott erőfeszítéssel a szervezet másként működik, és egyszerűen több „üzemanyagra” van szüksége ahhoz, hogy minden folyamata megfelelően lezajlik. Nagyon gyakran előfordulhat azonban olyan helyzet is, amelyben többek között fehérje-kiegészítőket vagy tömegkiegészítőket edzés nélkül használnak, például edzőtermi gyakorlatokat.

Fehérje-kiegészítők – miben különböznek a tömeges kiegészítőktől?

Már az elején érdemes megjegyezni, hogy a fehérje-kiegészítők tömegkiegészítőként is használhatók. Az esetek túlnyomó többségében azonban egyszerűen megkülönböztetik őket, és ha az utóbbiról beszélünk, akkor leggyakrabban csak egy nyereségről van szó. Olyan összetétel jellemzi, amelyben a szénhidrátok teszik ki a túlnyomó többséget (70/80%). Azonban a fehérje a második legnagyobb mennyiségben előforduló tápanyag a tömegnövelőben.

A gainerben lévő fehérjék általában a tápanyag-összetétel 10/20%-át teszik ki. Másrészt a fehérje-kiegészítők egyszerűen csak a fehérjék túlnyomó többségéből állnak, míg a második legbőségesebb összetevő nagyon gyakran a szénhidrát. A fehérje-kiegészítő típusától függően a fehérje mennyisége eltérő lesz. Számos változatban kaphatók, többek között népszerűségük és sokoldalú felhasználásuk miatt. Sokukat az határozza meg, hogy a fehérje-kiegészítőt megfelelően tudja a helyzetéhez igazítani.

A legfontosabb azonban, hogy a fehérje-kiegészítő bizonyított forrásból származzon, így biztos lehetsz a minőségében. Az SFD áruház hatalmas mennyiségben kínál különféle fehérje-kiegészítőket, így ennek a fontos tápanyagnak a pótlását a legigényesebb helyzethez is szabadon állíthatod.

Kiegészítők fehérje-kiegészítőkben és tömeges kiegészítőkben

Mind a fehérje-, mind a tömegkiegészítőket nagyon gyakran más, eltérő tápanyagokkal egészítik ki. A gyártók olyan anyagokat tartalmaznak termékeikben, amelyek egy adott edzési célhoz hasznosak. A fehérje-kiegészítőkben és a gainerekben nagyon hasonló kiegészítőket találhatunk, ahol leggyakrabban glutamint, vitaminokat, ásványi anyagokat, kreatint, aminosavakat stb.

Érdemes azonban emlékezni arra, hogy minden tápanyag és étrend-kiegészítő más tápanyagra fókuszál, és ez jut a szervezetbe a legnagyobb mennyiségben segítségükkel. Emiatt előfordulhat, hogy egy tápanyag vagy egy étrend-kiegészítő használata nem elegendő, és érdemes más termékekből is felhalmozni. Az SFD áruház évek óta a legmagasabb minőségű termékeket kínálja, amelyek lehetővé teszik az összes tápanyag hiányának pótlását, még a legigényesebb helyzetekben is.