Hogyan lehet áttérni az egészséges életmódra?

Hogyan lehet áttérni az egészséges életmódra?

Az utóbbi időben nem volt nehéz megfigyelni az egészséges életmód iránti növekvő érdeklődést – egyszerűen divatba jön. Mindenki egészségesnek, fiatalnak és általában „fitt” akar lenni. Aki próbált már átváltani erre a módra, tudja, hogy ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.

Csak amikor elkezdjük az egészséges táplálkozási szokásokat megvalósítani, és napirendünkben keresünk egy helyet az edzéseknek, akkor döbbenünk rá, hogy ez mennyi időt és erőfeszítést igényel, legalábbis a kezdeti szakaszban. Ez azonban ne csüggedjen, ha ez csak illúzió. Idővel, ha szisztematikusak és következetesek vagyunk, sok tevékenység szokássá válik. Egyes tevékenységek kódolását teljesen leállítjuk.

Nem kell majd minden nap vásárolnunk, hiszen a termékek nagy része már a spájzunkban lesz. Az edzések a vérünkké válnak és nem lesznek többé fárasztóak, a napi ételek elkészítése pedig élvezetté válik. Néhány hét után biztosan nem fogunk tudni másként élni.

Egészséges reggeli

Gyerekkorunk óta azt mondják nekünk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, energiát ad a következő néhány órára, testesnek és különféle összetevőkben gazdagnak kell lennie. Mindez igaz, de még így is sokan egyáltalán nem reggeliznek.

Ez természetesen a mindenre való időhiány és jórészt lustaság jellemezte a jelenlegi társadalom unalmasságát. Szóval hogyan készíthetsz gyors és egészséges reggelit? Nos, semmivel sem könnyebb. Ahhoz, hogy a reggeli egészséges és tartalmas legyen, jó, ha mindenféle darával gazdagítjuk, mint például köles, ami egy kanál kókuszolajjal és gyümölccsel tálalva nemcsak szénhidrát, hanem gazdag forrás lesz. zsírokat és vitaminokat, így energiát ad nekünk a következő néhány órában.

Egy másik egészséges ötlet a zabpehely melegen, szárított gyümölccsel vagy diófélékkel, vagy hidegen, natúr joghurt hozzáadásával. Az extrém időhiányban szenvedők számára érdekes ötlet lesz mindenféle koktél és turmix, amely különféle termékek keverésével készíthető.

Dara – a rizs egészséges helyettesítője

Az egészséges táplálkozás iránti tudatosság növekedésével a lakosság körében az elfogyasztott zabkása mennyisége is növekszik. Kezdjük felmérni szervezetünkre gyakorolt ​​jótékony hatását, így egyre több erre épülő ételt vezetünk be napi étlapunkba.

A zabkása étrendünkben kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszen egy feldolgozatlan, vitaminokban, mikroelemekben és tápanyagokban gazdag élelmiszer. Mindegy, hogy kölest, árpát, hajdina búzadarát vagy bármi mást értünk alatta, mindig érdemes fogyasztani.

A dara szintén rostban gazdag termék, amely láthatatlanul tisztítja szervezetünket, eltávolítja a szervezetben maradó minden felesleges ételmaradékot. Az alakjukkal törődő emberek számára érdekes tény, hogy a dara a magas szénhidráttartalom ellenére sem hizlal különösebben. A darának tulajdonképpen ugyanazok az előnyei, ezért érdemes a mindennapi étkezések során burgonya, rizs vagy hizlaló fehér tészta helyettesítésére használni.