Hogyan vigyázz a melledre edzés közben?

Hogyan vigyázz a melledre edzés közben?

Bár a sport jót tesz az egészségnek, a mozgás pedig formálja testét, karcsúbbá és erősebbé teszi, a testmozgás negatívan befolyásolhatja a melleit. Futás vagy ugrás hatására a mellszobor fel-le mozog, megnyújtja a bőrt. Sok kilogramm elvesztése után gyakran nem tűnik kielégítőnek – a bőr lóg, striák és elszíneződések jelennek meg. A lazaság azonban minimalizálható, ha minden alkalommal betart néhány tippet.

Először is a sportmelltartó nagyon fontos, hogy a mellszobra a helyén maradjon. Tökéletesen illeszkedőnek kell lennie, a mell alatt szorosan illeszkedik, de nem szorítja össze a melleket. Csak akkor tölti be szerepét, és segít megőrizni a bőrt jó formában. Minden gyakorlatot ebben a melltartóban kell elvégezni, hogy minimalizáljuk a bőr megereszkedésének kockázatát.

Másodszor, az edzés utáni ápolás elengedhetetlen. Érdemes olajokat vagy krémeket masszírozni a mellbe, amelyek hidratálják a bőrt és megőrzik rugalmasságát. A masszázzsal a bőr rugalmassá válik, a mellek pedig megemelkednek.

Edzőmelltartó – miért olyan fontos?

Edzés közben, különösen intenzív, például futás vagy ugrás során a mellszobor nagyon erősen mozog. Erősen érezhető a terjedelmesebb formájú nőknél, de a kis mellek is ki vannak téve az ütéseknek. Éppen ezért fontos, hogy megfelelő edzőmelltartóval rendelkezzen, hogy a mellei a helyén maradjanak még gyors futás közben is, és ne mozduljanak el túlzottan.

Az edzéshez megfelelő melltartó hiánya a melleket striáknak, megereszkedett bőrnek vagy megnyúlásnak teszi ki. Nem néz ki esztétikusan, ha a mellszobor lelóg, és láthatóak a striák. Ezért sportolás közben érdemes vigyázni a melleire, és biztosra kell menni, hogy minden körülmények között és sok hónapos intenzív edzés után is nagyon jól fognak kinézni.

Sőt, a sportmelltartó a sportolás közbeni kényelmet is garantálja. A mellek nem mozognak fel-le, nem esnek ki a melltartóból. Ennek köszönhetően a kényelem sokkal nagyobb. A sportmelltartók nem olcsók, de ez a befektetés biztosan megtérül!

Helyes edzés, milyen étkezés edzés előtt

Nem mindenki tudhatja, hogy az edzés előtt 2 vagy maximum 4 órával közvetlenül milyen ételeket kell elkészíteni. Ez az időszak elsősorban egy nagyobb étkezést foglaljon magában, amely „üzemanyagot” biztosít a szervezet számára edzés közben. Mindenképpen érdemes egy edényt használni, hogy a képzés megbízhatóan lezajlott.

A burgonyás palacsinta két-négy órán át szilárd étel. Lehet, hogy ez az étel nem mindenki számára kielégítő. Érdemes valami táplálóbbat választani, például – csirkét a legegészségesebb barna rizzsel és egy adag zöldséggel.

Az optimális kombináció a megfelelő arányokban. Az edzés előtt 1-1,5 órával egy gyors snackre is gondolnia kell – shake (banán, áfonya) vagy joghurt dióval vagy egy csipet müzli. Érdemes egy kicsit csillapítani az éhségünket, hogy edzés közben ne érezzük túl nehéznek magunkat, és ne érezzük magunkat lomhának.