Intervallum edzés kezdőknek

Intervallum edzés kezdőknek

Az intervallum edzés remek alternatíva mindazok számára, akik nagy mennyiségű ellenálló zsírt szeretnének elégetni, és az állapotukat is javítani szeretnének, ugyanis mindenféle intervallum edzés óriási hatással van tüdőnk hatékonyságára.

Az intervallumgyakorlatok és edzések gyakorlatilag bármilyen sportágban elvégezhetők, legyen szó futásról, kerékpározásról vagy akár lépcsőzésről. Érdemes megemlíteni, hogy mi ez és hogyan néz ki az intervallum edzés kezdőknek. Nos, ez az az állapot, amikor két részre osztjuk a pályánkat. Például az első 30 másodpercben kocogunk, majd 10 másodpercig sprintelünk.

Természetesen a legelején érdemes értelmes és elérhető célokat kitűzni magunk elé, például 30 másodperc lassú és kiegyensúlyozott kocogást, majd 5 másodpercet sprintelünk és minél többször ismételjük ezt a tevékenységet, amikor a lényegre értünk. amíg ez az 5 másodperces sprint nem lesz megerőltető számunkra, addig növeljük az idejét 10 másodpercre.

Hogyan készítsünk köredzési tervet otthon

Az otthoni edzéstervek sokkal fárasztóbbak lehetnek számunkra, mint gondolnánk. Ha erről szeretnénk tájékozódni, csak írja be a keresőbe az otthoni köredzés terv kifejezést a keresőbe, az eredmények minden bizonnyal meglepnek minket, mert rengeteg ilyen terv van kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak.

Próbáljuk meg a legegyszerűbbekkel meghatározni az állapotunkat, még ha túl intenzív is számunkra egy ilyen edzés, érdemes kicsit lassítani, kicsit kevesebb gyakorlatot végezni és fokozatosan hozzátenni, ne erőltesse a terveinket, mert az elriasztja hamarabb elkerül minket a további lépésektől.

Ha problémáink vannak az állóképességi feladatokkal, csökkentsük az ismétlések számát, ha túl gyorsan fáradunk el, akkor lassabban végezzük az ismétléseket. Ennek köszönhetően gyorsan tudunk haladni anélkül, hogy elriasztanánk az erős testmozgást, egy idő után a teljes alapprogramokat normál időben, a normál ismétlésszámmal végezzük!

Statikus nyújtás – edzés utáni nyújtás

Sokan lekicsinylik az edzés utáni nyújtást, mint az edzés felesleges részét és felesleges időpazarlást. Ez egy helytelen megközelítés. Az edzés utáni nyújtás és az edzés előtti bemelegítés fontos és jótékony hatású szervezetünk számára. A jól végzett nyújtás segít megnyugtatni a testet edzés után és ellenállóvá teszi a fájdalommal szemben, növelve az állóképességünket.

A nyújtás, mivel ez a nyújtás másik neve, az egyik legbiztonságosabb és leghatékonyabb nyújtó gyakorlat, amelyet sérüléstől való félelem nélkül végezhetünk. A statikus nyújtásnak két típusa van: passzív – egy mozgást végzünk a fájdalommentes nyújtásig, és egy bizonyos ideig tartjuk ezt a pozíciót; és aktív – a test nyújtásából és ebben a pozícióban tartásából áll, köszönhetően az antagonista (ellenaktív) izmok feszültségének, amelyek aktívak ebben a mozgásban.

Így az edzés végén 10-15 perc nyújtás segít a gyors regenerálódásban, és növeli az izmok ellenállását a gyakorlatokkal szemben.