Mi az az mma tréning?

Mi az az mma tréning?

Nem is olyan régen, ugyanis május végén a varsói Nemzeti Stadionban volt a remek KSW gála. Az MMA sportok egyre népszerűbbek hazánkban. Hiszen aligha egyetlen szakág is képes közel 60 ezer nézőt összeszedni, és ennyien nézték meg a májusi gálát, amelyen többek között Borys Mańkowski és Mariusz Pudzianowski is fellépett.

Nem meglepő, hogy egyre többen döntenek az MMA edzés mellett. Mik az ilyen osztályok jellemzői? Érdemes tudni, hogy az mma edzés különféle harci stílusokat foglal magában. A játékosoknak az úgynevezett stand-upban kell bemutatniuk a számukra hasznos boksztudást. Vannak olyan tréningek is, amelyek fejlesztik a talajkészségeket.

Mindez azért, mert mindkét formára szükség van minden egyes küzdelemben. A szisztematikusan végzett MMA edzések növelik a test hatékonyságát, és nemcsak az erőnlétet, hanem a test általános állapotát is javítják. Ennek köszönhetően az mma edzések nagyon hatékonyak és egyre elterjedtebbek.

Edzési hibák

Ha bármilyen foglalkozást indít, legyen szó fitneszről, kocogásról vagy akár gyaloglásról, figyelembe kell venni, hogy az órák helyesen és mindenekelőtt egészségesen történjenek. Először is ne kerülje a bemelegítést. A jó edzés fő tényezője az edzés előtti bemelegítő gyakorlatok gazdag készlete. Egy másik hiba az edzésben a rövid időtartam.

Annak érdekében, hogy az edzés jól működjön, legalább 30 percig kell tartania. Ennek az az oka, hogy az izmok valódi munkája és a zsírégetés 20 perc után kezd leégni. Az edzés másik fontos része az edzés utáni nyújtás. Úgy tervezték, hogy ellazítsa az izmokat és megakadályozza a fájdalom kialakulását. Ahhoz, hogy az edzés eredményes legyen, érdemes rendszeresen tornázni, sajnos sokan gyakorolunk például hétvégén.

Egy másik probléma, amely befolyásolja az edzéshatások hiányát, az edzés előtti étkezés. Az edzést az utolsó étkezés után 2 órával kell elkezdeni. Egy másik fontos lépés a reggeli gyakorlatok elvégzése, mivel ezek a legjobb zsírégetők.

Rugalmassági tréning

A nyújtóedzés felelős azért, hogy testünk az ízületekben és az izmokban megfeszül, ami bizonyos testrészeken megnöveli a mozgásteret. A hajlékonysági edzés célja, mert így hívják a nyújtást, az izomfeszültség csökkentése, az ízületek mozgáskoordinációjának javítása, a mozgási tartomány növelése és a saját testtudat fejlesztése.

Az egészséget szolgáló nyújtás további fontos elemei a szív- és érrendszer keringésének javítása és az edzés utáni gyors felépülés garantálása. A hajlékonysági edzést általában az edzés végén alkalmazzák, de ez is jó bemelegítés lehet az induláshoz.

A nyújtóedzés is egyfajta rehabilitáció, az izmok megfeszülnek, ami a végtagok rostjainak ízületeinek jobb rugalmasságát eredményezi. A nyújtó edzést balett- és fitneszórákon használják, mint például a Pilates és a jóga. A hajlékonysági gyakorlatoknál az edzés fontos eleme a megfelelő légzés, amelyet a rekeszizom segítségével végeznek.