Mi a legjobb módja a káliumbevitelnek?

Mi a legjobb módja a káliumbevitelnek?

A kálium azon ásványi anyagok közé tartozik, amelyek nagyon fontos szerepet töltenek be az emberi szervezet működésében. Ez a legnagyobb mennyiségben előforduló intracelluláris ion, amely fontos a transzmembrán potenciál létrehozásában. Emiatt a kálium hatással van az izom- és az idegsejtekre egyaránt. Érdemes odafigyelni annak megfelelő szintjére a szervezetben, mert az étkezési szokások változása következtében társadalomként egyre több olyan feldolgozott terméket fogyasztunk, amelyben a kálium határozottan kevés ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot biztosítson a szervezetnek. minden nap.

Először is, a káliumnak szerepelnie kell az étrendben

Természetesen mindenféle tápanyagellátás elsődleges módja a táplálék. A kálium számos népszerű élelmiszerben megtalálható, amelyek minden boltban megtalálhatóak, és amelyeket sokkal gyakrabban kellene enni, hogy ne okozzon káliumhiányt a szervezetben. Miben található kálium?

  • paradicsom,
  • Tej,
  • Hús,
  • Halak,
  • Banán.

Az emberek nagy százalékának azonban még mindig problémái vannak a kálium megfelelő adagolásával az étrendben. Ennek köszönhetően egyre többen választják az ebben az ásványi anyagban gazdag étrend-kiegészítőket, amelyek jelenleg egyre többen vannak a piacon. Sőt, összetételüket gyakran kiegészítik más értékes tápanyagokkal, amelyek elősegíthetik magának a káliumnak a felszívódását (pl. B6-vitamin).

Az SFD áruház kínálatában számos változatban talál káliumot, így ennek az ásványi anyagnak a pótlását az adott helyzethez igazíthatja.

Kálium felvétele magnéziummal

Az élet elemének nevezett magnézium az emberi szervezet megfelelő működéséhez is fontos. Érdekes módon a kálium/magnéziumhiány gyakran az utóbbi ásványi anyag hiányát is jelenti. Emiatt érdemes a megfelelő adag káliumot és magnéziumot is bevinni.

Tekintettel arra, hogy a megfelelően kiegyensúlyozott étrend nagyon gyakran nem elegendő, érdemes káliumban és magnéziumban gazdag étrend-kiegészítőket használni. Azonban, mint köztudott, a termék nem egyenlő a termékkel. Emiatt érdemes odafigyelni az étrend-kiegészítők összetételére vonatkozó információkra, a kálium és magnézium esetében pedig különösen ezek ionjainak jelenlétére.

Nagyon gyakran a készítmény nem egy adott ásvány ionjairól tartalmaz információt, hanem arról, hogy egy adott elem „x” mennyiségben van jelen egy tablettában. Ez a vegyület egészére vonatkozik, nem közvetlenül magukra az ionokra. Hiányuk azonban a szív- és érrendszer számos különböző betegségéhez vezethet.

Nagyon fontos a szervezet megfelelő káliumszintjének fenntartása, állapotát rendszeresen ellenőrizni kell. Pozitívan hat az egész keringési rendszerre, csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, stb.. Érdemes azonban mértékkel tudni, mert a túl sok kálium a szervezetben sem ajánlott.

A különféle tápanyagok és kiegészítők nagyon hasznosak a megfelelő mennyiségű kálium és magnézium, valamint bármely más tápanyag fenntartásához. Azonban csak bizonyított forrásból érdemes vásárolni, mert ennek köszönhetően törődünk saját biztonságunkkal. Az SFD boltban mindenki megtalálja azokat a tápanyagokat és étrend-kiegészítőket, amelyekre saját szervezete egészségének megőrzéséhez szüksége van.