Milyen hatásokat várhatok a kreatintól?

Milyen hatásokat várhatok a kreatintól?

A kreatin, mint az egyik leggyakrabban használt tápanyag, nagyon pozitív hatással van az egész emberi szervezetre – ez kétségtelenül az egyik oka népszerűségének. Az egyik alapvető folyamat, amelyet a kreatin támogat, a fehérjeszintézis az izomszövetben, ami nagyon fontos, különösen azon sportolók számára, akik saját izomtömegüket szeretnék növelni. Érdekes módon a kreatinnak nem ez az egyetlen hatása az emberi szervezetben. Érdemes alaposabban megvizsgálni, hogyan működik a kreatin, és milyen hatások várhatók tőle.

A kreatin jelentősége az emberi szervezetben lezajló folyamatokban – cselekvés

Az emberi szervezetben található kreatin elsősorban az izmokban található (kb. 98%). Ezért az izmokkal kapcsolatban ez a legfontosabb. Elsődleges szerepe egyfajta nagy ATP-raktárként határozható meg az izmokban, amely azonnal felszabadul. Az ATP egy szerves kémiai vegyület, amely legegyszerűbben energiahordozóként írható le.

Az izmokban tárolt energia az ATP ADP-vé (olyan vegyi anyag, amely akkor keletkezik, amikor az egyik része leválik az ATP-ről) lebomlása során szabadul fel, ami akkor következik be, amikor az izmok összehúzódnak. A kreatin azáltal, hogy megfelelő mennyiségű energiahordozót halmoz fel az izmokban, hatékonyabb edzést tesz lehetővé. Ráadásul az ATP ADP-vé való bomlása nem visszafordíthatatlan.

Az izmokban található foszfokreatin közreműködésével foszforiláció megy végbe, melynek eredményeként a korábban leválasztott foszfát rész (ADP) visszaalakul ATP-vé, aminek köszönhetően a szervezet a kreatin használatának köszönhetően kevésbé érzi magát fáradtnak a kimerültség után. kiképzés.

A kreatin hatása mutatja a legjobban, miért olyan népszerű. Sőt, népszerűsége abban is megmutatkozik, hogy sokféle változatban kapható, mind ízét, mind formáját tekintve a kondicionáló. Az SFD áruház széles kreatin kínálattal rendelkezik, melyben mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb terméket, amely egyben a legmagasabb minőségű lesz.

Mit csinál a kreatin? – milyen hatások várhatók tőle?

A tápanyagok és étrend-kiegészítők használatának két fő oka van. Az esetek túlnyomó többségében ezek az egészség és az edzéshatások maximalizálása lesznek. Ezért érdemes alaposabban megvizsgálni a kreatin kínálatát. Mindenekelőtt pozitív hatással lesz az izmok állapotára, támogatja a megfelelő táplálkozásukat, így gondoskodik a különféle sérülések előfordulásáról.

A kreatin étrend-kiegészítő formájában történő rendszeres használata akár 40%-kal is növelheti annak szintjét az izmokban, ami különböző típusú változókban nyilvánul meg. Ezért érdemes megvizsgálni azokat a konkrét hatásokat, amelyek a szervezetben megnövekedett kreatinszintből származnak:

  • Az izomtömeg és -erő növekedése – a kreatin lehetővé teszi a test izomtömegének hatékony felépítését, bár emlékezni kell arra, hogy a hatások gyorsabban jelentkezhetnek férfiaknál, mint nőknél. Az izomtömeg növekedése erőnövekedést eredményez, amit felerősít az a tény, hogy a kreatin részt vesz a szénhidrátok lebontásában az izmokban, ami energiát szabadít fel.
  • Gyorsabb izomregeneráció – a kreatin hatásával támogatja az edzés utáni regenerációt, még nagyon intenzív gyakorlatok végzése esetén is. Ennek oka többek között attól, hogy a kreatin csökkenti az izmok közkedvelt „fájdalmát”.
  • Az egész test nagyobb állóképessége – a fizikai aktivitás keretében. Megfigyelték, hogy a kreatin pozitív hatással van az emberi szervezet általános hatékonyságára, aminek köszönhetően csökkenthető a fáradtságérzet stb.

A kreatin hatása önmagában még mindig maximalizálható, ha más tápanyagokat és étrend-kiegészítőket használ. Tartalmazhatnak többek között tömegnövelők (szénhidrátban gazdag), elágazó láncú aminosavak (BCAA), stb. Mindezek a kiegészítők és még sok más megtalálható az SFD áruház gazdag kínálatában.

Az étrend-kiegészítők piacán nagyon fontos, hogy csak olyan termékeket vásároljunk, amelyek bizonyított forrásból származnak, és megfelelő összetételűek, stb. Ennek köszönhetően biztos lehetsz a tápanyagok hatásában és a biztonság szempontjából a test egészségének látásmódja.